Welgelegen Groep

Beheer en ontwikkeling van vastgoed

Het programma

RSVP

Helaas is de inschrijving voor deze borrel gesloten. Ook is inmiddels het maximaal aantal gasten (gelimiteerd i.v.m. Covid-19 maatregelen) bereikt.

Afmelden of aanmelden voor de reservelijst?

Heeft u zich ingeschreven en wilt u zich afmelden, of wilt u zich op de reservelijst laten plaatsen? Gebruik dan onderstaand formulier.

Afmelden

Plaats mij op de reservelijst

Buitenplaats Welgelegen

De Vastgoedborrel vindt plaats op een van de parels binnen het vastgoed van de Welgelegen Groep, namelijk Buitenplaats Welgelegen, dat een zeer rijke historie kent. Philippus van Ommeren richtte in 1839 Phs. Van Ommeren cargadoors op, het tegenwoordige Vopak. Naast de bouw van het nieuwe, huidige Welgelegen liet van Ommeren ook nog een nieuw koetshuis bouwen aan de noordoostkant van de buitenplaats. Na zijn overlijden in 1888 werd het verkocht aan Jacobus van Hoboken (1845-1916). Hij liet een aantal vertrekken verfraaien met betimmeringen en plafondschilderingen die heden nog steeds aanwezig zijn. In 1923 wordt het perceel gesplitst. Het buiten Welgelegen wordt samen met het oude koetshuis verkocht aan Aloysius Marie Fredericus (Louis) Jamin (1881-1953). Tijdens de tweede Wereldoorlog werd het buiten in 1943 geconfisqueerd door de Duitsers en werd hier de Feldgendarmerie gelokaliseerd. Tijdens de watersnoodsramp van 1953 kwam ook het buiten gedeeltelijk onder water te staan, waarna de buitenplaats begin 1954 verkocht werd aan de Staat der Nederlanden die het gebouw ter beschikking stelde aan Rijkswaterstaat. Rond 2007 kwam het Buiten leeg te staan en is zelf een periode bewoond geweest door anti-kraak.

Eind 2014 is de buitenplaats in bezit gekomen van Michel Johannes Christiaan Wilhelmus Perridon (1962). Ondanks het achterstallige onderhoud wilde hij als rasechte Rotterdammer het buiten met haar mooie rijke geschiedenis aan bewoners, die veel voor de stad Rotterdam betekent hebben, bewaren voor de stad Rotterdam. In 2015 was de start van de grootscheepse renovatie om het buiten in oude luister te herstellen en eind 2018 werd het de thuisbasis van Welgelegen Groep die nu haar werkzaamheden vanuit het prachtige buiten uitvoert.

Francine Houben

Spreker van de avond is niemand minder dan Francine Houben. Zij is founding partner en Creative Director van architectenbureau Mecanoo. Het werk van Mecanoo loopt uiteen van theaters, musea en bibliotheken tot gehele wijken, huizen en parken. Het observeren van mensen, locatie, cultuur en klimaat staat bij de ontwikkeling altijd centraal. Francine Houben heeft met haar werk internationale bekendheid verworven. Zo heeft zij een prestigieuze award gekregen van de Royal Institute of British Architects (RIBA). De American Institute of Architects (AIA) en de Royal Architectural Institute of Canada (RAIC) hebben haar levenslange lidmaatschap verleend tot de Akademie der Künste in Berlijn. In 2015 ontving zij van Koningin Máxima de prestigieuze Prins Bernhard Cultuurfonds prijs voor haar gehele oeuvre.

Francine Houben was voorheen hoogleraar mobiliteitsesthetiek aan de  Technische Universiteit Delft en doceerde daarnaast aan de universiteiten van Harvard en Yale. Ze heeft eredoctoraten van de Universiteit Utrecht en de Université de Mons. Geselecteerde werken zijn onder meer Delft University of Technology Library, Delft (1997), La Llotja Theatre and Congress Centre, Lleida, Spanje (2008), Library of Birmingham, Verenigd Koninkrijk (2013), Bruce C.Bolling Municipal Building, Boston, Verenigde Staten ( 2015) en National Kaohsiung Center for the Arts, Taiwan (2018). Ook de renovatie van museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam (2020) wordt door Mecanoo uitgevoerd. Daarnaast wordt momenteel gewerkt aan de renovatie van de New York Public Library en de centrale bibliotheek van Washington, DC – ontworpen door Mies van der Rohe, die beide in 2020 heropenen.

Herman den Blijker

HermanDenBlijker

Fotograaf: William Rutten

Niemand minder dan Herman den Blijker verzorgt heerlijke hapjes tijdens Vastgoedborrel. In zijn carrière heeft hij diverse restaurants tot een groot succes gemaakt, zoals de Engel in Rotterdam, wat hij samen met een compagnon wist uit te breiden tot een imperium met zaken als Foody’s, bar-restaurant Rosso, restaurant Zeezout, Groot Paardenburg, Herrie, Hofstede Meerzigt en als laatste restaurant Las Palmas. Na tien jaar Las Palmas werden de messen opnieuw geslepen hij. Herman stuitte per toeval op Geurd aan de Lloydstraat stuitte. Samen met Nick de Kousemaecker wisten zij het restaurant in een nieuw jasje te steken. Restaurant Goud is uitgesproken in een jaren 50-stijl met glas, goud en marmer. Kitsch met een sexy randje. Naast zijn restaurant is Herman den Blijker ook bekend als een van de gezichten van RTL 4 in programma’s als Herrie in de keuken, Herman’s Helden, Herri gezocht en nog veel meer.

Covid-19

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Bij klachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoest, verhoging of als u plotseling niet goed meer ruikt of proeft) meldt u dan tijdig af via: info@welgelegengroep.nl